tisdag 2 februari 2010

Gryta på röda linser och $ 3,8 trillioner i ny budget.


Här kommer receptet på mina favorit linsgryta. Slänger även in ett beprövat recept på honungsglaserade kycklingben som passar utmärkt till grytan.

Linsgryta:

Ingredienser


1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1-2 rivna morötter
Vatten
1 burk krossade tomater
1 buljongtärning
2 dl röda linser (sköljda)
salt
curry
chilipeppar (1 chilifrukt)
(ev soya och lite socker)

Tillagning
Fräs lök, vitlök och riven morot i en kastrull. Krydda med salt, curry och chilipeppar. Häll på önskad mängd vatten, krossade tomater och en buljontärning. Lägg i de sköljda linserna och låt puttra under lock i ca 10 min. Smaka av med soya och lite socker.

Serveras med tex bröd, ris, coscous eller precis som den är.

Honungsglaserade kycklingben

Antal portioner: 8

Ingredienser

20-tal 20-tal st kycklingben
3-4 3-4 msk honung
1 1 msk kinesisk soja
1 1 tsk curry
salt, peppar och paprikapulver

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225°

2. Smält ihop honung, soja och curry i en kastrull.

3. Krydda benen med salt, peppar och paprika. Pensla med honungsblandningen. Lägg dem i ugnsfat och sätt in högt i ugnen 25- 30 min.

4. Vänd och pensla ett par gånger- slå på grill de sista 5 min så att ytan blir knaprig.

På den politiska fronten så har Obama presenterat sin nya budget och striden med att få den igenom senaten påbörjas. I princip känns det som han försöker pressa fram så många nya jobb han kan samtidigt som han vill sänka budgetunderskottet.

Dock fortfarande inga försök att strypa pengarna till militären i USA, kanske på grund av att man nu samtidigt försöker bli av med Don't Ask Don't Tell. Denna policy var Clintons försök att få in homosexuella i den Amerikanska militären och den innebär i korthet att det är förbjudet att vara homosexuell och att man kan bli utsparkad på grund av det, men det är även förbjudet för officerare att fråga om det och att försöka undersöka det själva.

48 % av folket i USA stödjer DADT, 37 % stödjer den inte då de tycker att den behandlar homosexuella för hårt och 8 % tycker att den är alldeles för mild.

Gissningsvis kommer de sistnämnda 8 % att skrika sig hesa över den här utvecklingen, men kanske ger de inte dem tid att protestera mot skatteshöjningarna för rika människor...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar